Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2020/03/27 16:00:00
Countdown placeholder
test
Pre Conference
ETTERTRAKTET: Andrew Lehren og Giannin Segnini var ettertraktede forelesere på Data-SKUP. Her er de samlet til sosialt samvær kvelden før konferansen.

Her kan du se deres presentasjoner

Andrew Lehren og Giannini Segnini samlet fullt hus og vel så det under Data-SKUP. Mange har etterspurt presentasjonene, og dem finner du her.      

Av JOHN BONES
Informasjon om Norge og norske forhold kan være tilgjengelig andre steder enn i Norge, og da kan det være smart å lete i amerikanske baser og på amerikanske nettsteder. Andrew Lehren, som er Senior Editor i NBC News Investigative Team, viste hvordan på Data-SKUP.

Giannini Segnini, Director of the Data Journalism Degree at Columbia University, viste hvordan det er mulig å følge skipslaster verden rundt. Hennes presentasjon er her:
https://www.icloud.com/keynote/0qjodvGsrqdAgZQx-tB9htCEQ#tracking_cargo_GIJC_2019

Data-SKUP satte i helgen ny deltagerrekord med 237 påmeldte. Det er ti flere enn i fjor, eller 4,053 prosent, som datajournalister ville ha skrevet!
 

Nå er det den neste SKUP-konferansen som preger arbeidet i SKUP-familien. Den er 27.-29. mars i Tønsberg, og planleggingen pågår for fullt. Påmeldingen vil bli åpnet i midten av desember, og da vil vi også vise frem deler av programmet.

 

Vedlegg Size
Lehren_DataSKUP2019 13.93 MB
På forsiden nå
 • Ola Haram og Vegard Venli

  Meld deg på SKUPs og IJs graveskole

  Det er fortsatt noen plasser igjen på SKUPs og IJs graveskole. I fjor ble det fulltegnet i god tid før konferansen, og det nærmer seg fullt i år også. Er du rask, får du plass!
 • uriks-åpning

  Snart fullt på SKUPs festmiddag

  Vil du oppleve utdelingen av SKUP-prisen? Meld deg på konferansen nå hvis du vil være sikret plass i Oseberg under festmiddagen. Lokalet har plass til 578 gjester, og til nå er det solgt 548 billetter. Se hvem som har meldt seg på!
 • Verifisering Amman

  Internasjonal masterclass før SKUP

  For første gang arrangerer SKUP en internasjonal masterclass i gravejournalistikk før SKUP-konferansen i Tønsberg. Der deltar journalister og redaktører fra Asia, Afrika og Midt-Østen/Nord-Afrika. I tillegg er det plass til noen få norske deltagere, og det er nå åpnet for søknader.
 • Oseberg

  300 allerede påmeldt - se hvem de er

  300 har allerede meldt seg på SKUP-konferansen, og TV 2 topper listen over påmeldte - så langt.  
 • Premie SKUP-prisen

  43 bidrag slåss om SKUP-prisen

  Det er sendt inn 43 metoderapporter som skal konkurrere om SKUP-prisen. Juryen under ledelse av Bernt Olufsen begynner å lese rapportene denne uken.
 • DN vant 2019

  Reglene for innsending av metoderapport

  Det eneste krav som stilles er at arbeidet er publisert i kalenderåret 2019, eller det har skjedd en utvikling dette året som dokumenterer verdien av tidligere publiserte arbeider.
 • Juryleder

  Alt du trenger å vite om innsending av metoderapportene

  Her alt du trenger å vite om innsending av metoderapportene. Maks lengde er 20 sider, og frist for innsending er mandag 13. januar kl. 10.00.
 • Kjetil Sæber og Markus Tobiassen

  Husk å levere metoderapport innen 13. januar

  Det er bare fire uker igjen til metoderapportene må være levert. Mandag 13. januar kl. 10.00 er siste frist, og det er lov å levere tidligere!