Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2020/03/27 16:00:00
Countdown placeholder
test
Pre Conference
ETTERTRAKTET: Andrew Lehren og Giannin Segnini var ettertraktede forelesere på Data-SKUP. Her er de samlet til sosialt samvær kvelden før konferansen.

Her kan du se deres presentasjoner

Andrew Lehren og Giannini Segnini samlet fullt hus og vel så det under Data-SKUP. Mange har etterspurt presentasjonene, og dem finner du her.      

Av JOHN BONES
Informasjon om Norge og norske forhold kan være tilgjengelig andre steder enn i Norge, og da kan det være smart å lete i amerikanske baser og på amerikanske nettsteder. Andrew Lehren, som er Senior Editor i NBC News Investigative Team, viste hvordan på Data-SKUP.

Giannini Segnini, Director of the Data Journalism Degree at Columbia University, viste hvordan det er mulig å følge skipslaster verden rundt. Hennes presentasjon er her:
https://www.icloud.com/keynote/0qjodvGsrqdAgZQx-tB9htCEQ#tracking_cargo_GIJC_2019

Data-SKUP satte i helgen ny deltagerrekord med 237 påmeldte. Det er ti flere enn i fjor, eller 4,053 prosent, som datajournalister ville ha skrevet!
 

Nå er det den neste SKUP-konferansen som preger arbeidet i SKUP-familien. Den er 27.-29. mars i Tønsberg, og planleggingen pågår for fullt. Påmeldingen vil bli åpnet i midten av desember, og da vil vi også vise frem deler av programmet.

 

Vedlegg Size
Lehren_DataSKUP2019 13.93 MB
På forsiden nå
 • Elin og Mathias

  Innkalling til årsmøte

  Det innkalles til årsmøte i SKUP torsdag 4. juni klokken 18.00 på Clarion Hotel The Hub (gamle Hotel Royal Christiania) i Oslo. Alle dokumenter vil bli lagt ut innen 28. mai.
 • Bernt

  Derfor vant VG SKUP-prisen

  VG vant i SKUP-prisen for «Helsereformens konsekvenser». Dagbladet, TV 2 og NRK fikk diplomer. Her kan du lese juryens begrunnelser.
 • MBO på SKUP

  Slik følger du utdelingen av SKUP-prisen

  SKUP-konferansen 2020 måtte dessverre avlyses på grunn av koronaviruset, men SKUP-prisen skal selvfølgelig deles ut likevel. Martin Beyer Olsen er digital konferansier når prisen deles ut lørdag kveld 25. april.
 • SKUP-juryen

  SKUP-vinneren klar - les alle metoderapportene

  Juryen er ferdig, SKUP-vinneren er klar, prisen vil bli delt ut, men det er fortsatt ikke avgjort når og på hvilken måte utdelingen av prisen vil skje. I mellomtiden kan alle som vil lese årets metoderapporter.
 • jubileumstidsskrift

  114 sider med SKUP-historikk

  Corona-viruset stoppet SKUP-konferansen, men det stoppet ikke produksjonen av jubileumstidsskriftet. 114 sider med SKUP-historikk og SKUP-historier markerer 30-årsjubileet og skulle blitt delt ut til alle deltagerne som kom til Tønsberg.
 • skup 2018

  SKUP jobber med de økonomiske følgene av avlysningen

  SKUP-konferansen i Tønsberg 27.-29. mars er dessverre avlyst på grunn av corona-viruset. Kommuneoverlegen i Tønsberg påla 10. mars SKUP å avlyse arrangementet etter at det hadde kommet nye anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. 
 • vinnerne

  SKUP-konferansen 2020 er avlyst

  Folkehelseinstituttet (FHI) kom tirsdag kveld med nye anbefalinger for arrangører som følge av coronaviruset. FHI og Helsedirektoratet anbefaler nå å avlyse eller utsette alle innendørs arrangementer med 500 eller flere deltagere.
 • hotellet

  SKUP forholder seg til rådene fra helsemyndighetene

  Kommuneoverlegen i Tønsberg anbefaler fortsatt ikke å avlyse SKUP-konferansen 27.–29. mars.