Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2020/03/27 16:00:00
Countdown placeholder
test
skup 2018
LEDELSEN: SKUP-styret jobber hektisk med alle sider av avlysningen. Her er nestleder Synnøve Åsebø (f.v.), daglig leder John Bones og styreleder Silje Sjursen Skiphamn under konferansen for to år siden.

SKUP jobber med de økonomiske følgene av avlysningen

SKUP-konferansen i Tønsberg 27.-29. mars er dessverre avlyst på grunn av corona-viruset. Kommuneoverlegen i Tønsberg påla 10. mars SKUP å avlyse arrangementet etter at det hadde kommet nye anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. 

 

Det er første gang i SKUPs 30 år lange historie at konferansen har blitt avlyst, og vi er svært lei oss for at det ikke er mulig å gjennomføre. Vi beklager til alle foredragsholdere og deltakere som hadde gledet seg til årets høydepunkt for gravejournalister!

 

SKUP jobber nå på spreng for å kartlegge de økonomiske konsekvensene av avlysningen. Vi vet foreløpig ikke om det vil være mulig for oss å refundere hele eller deler av konferanseavgiften.

 

Vi er i løpende dialog med en rekke av de involverte aktørene, og vil komme tilbake med mer informasjon så fort vi har en avklaring. Vi ber om forståelse for at dette kan ta noe tid.

 

Helt siden starten har SKUP vært en dugnad som baserer seg på frivillig innsats og bidrag fra mediehusene. SKUP-konferansen er stiftelsens hovedinntektskilde og driften av SKUP avhenger av disse inntektene. Avlysningen har derfor satt stiftelsen i en vanskelig økonomisk situasjon, som styret nå jobber med å løse.  

 

På konferansen skulle også SKUP-prisen for 2019 ha blitt delt ut. Juryen vil gjennomføre sitt arbeid som planlagt, og prisen vil bli delt ut så fort det er praktisk mulig. Styret vil komme tilbake til når og på hvilken måte utdelingen skal skje.

 

Forut for SKUP-konferansen skulle det ha vært avholdt årsmøte. Også dette vil bli utsatt, og styret vurderer nå hvordan møtet skal gjennomføres. 

 

Oslo 12. mars 2020
 

John Bones
Daglig leder
SKUP

På forsiden nå
 • SKUP-juryen

  SKUP-vinneren klar - les alle metoderapportene

  Juryen er ferdig, SKUP-vinneren er klar, prisen vil bli delt ut, men det er fortsatt ikke avgjort når og på hvilken måte utdelingen av prisen vil skje. I mellomtiden kan alle som vil lese årets metoderapporter.
 • jubileumstidsskrift

  114 sider med SKUP-historikk

  Corona-viruset stoppet SKUP-konferansen, men det stoppet ikke produksjonen av jubileumstidsskriftet. 114 sider med SKUP-historikk og SKUP-historier markerer 30-årsjubileet og skulle blitt delt ut til alle deltagerne som kom til Tønsberg.
 • skup 2018

  SKUP jobber med de økonomiske følgene av avlysningen

  SKUP-konferansen i Tønsberg 27.-29. mars er dessverre avlyst på grunn av corona-viruset. Kommuneoverlegen i Tønsberg påla 10. mars SKUP å avlyse arrangementet etter at det hadde kommet nye anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. 
 • vinnerne

  SKUP-konferansen 2020 er avlyst

  Folkehelseinstituttet (FHI) kom tirsdag kveld med nye anbefalinger for arrangører som følge av coronaviruset. FHI og Helsedirektoratet anbefaler nå å avlyse eller utsette alle innendørs arrangementer med 500 eller flere deltagere.
 • hotellet

  SKUP forholder seg til rådene fra helsemyndighetene

  Kommuneoverlegen i Tønsberg anbefaler fortsatt ikke å avlyse SKUP-konferansen 27.–29. mars.
 • hotellet

  SKUP-konferansen blir ikke utsatt

  SKUP-styret har på et møte i dag besluttet at SKUP-konferansen i Tønsberg 27.–29. mars 2020 går som planlagt.
 • quality

  SKUP og corona-virus

  SKUP-konferansen i Tønsberg 27.–29. mars 2020 går som planlagt. Men SKUP-styret vil vurdere situasjonen fortløpende.
 • Synnøve Åsebø og Silje Sjursen Skiphamn

  Gard Steiro påmeldt nr. 603

  VG-sjefen Gard Steiro ble påmeldt nr. 603 på SKUP-konferansen da han meldte seg på ved middagstider i dag. Mannen som har fått mye av æren for VGs gravesuksess de siste årene skal delta i sesjonen "Om å stå i stormen".