Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP STARTER OM

2021/04/15 10:00:00
Countdown placeholder
test
Befaring Popsenteret
BEFARING: Direktesendingen fra Data-SKUP skjer fra Popsenteret på Riksscenen i Oslo. Her gjennomgås alle detaljer i arrangementet. Fra venstre Kim Alexander Holmøy fra Popsenteret, Maria Hasselgård som skal lede sendingen og Alexander Ziegler som er ansvarlig for teknisk gjennomføring.  

Sjekker lokalene før Data-SKUP

Lyst til å høre på den danske muldvarpen Ulrich Larsen som infiltrerte Nord-Korea? Du har sjansen på Data-SKUP 18. november. Programmet er nesten ferdig, og live-sendingen fra den digitale konferansen skjer fra Popsenteret i Oslo.                                  

Av JOHN BONES
SKUP har tenkt "TV" i planleggingen, og tre av av de fire sporene er spilt inn på forhånd. I disse dager jobbes det hektisk med å ferdigstille innslagene som skal brukes, og Maria Hasselgård, journalist i Brennpunkt og styremedlem i SKUP, er programleder i live-sendingen.

De fleste av de store og tunge aktørene i mediebransjen tilbyr alle redaksjonelt ansatte tilgang til Data-SKUP. Det gjelder NRK, TV 2, Amedia, VG, Dagbladet, E24, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Journalister som jobber på disse arbeidsplassene trenger altså ikke å registrere seg individuelt. Rent praktisk vil disse mediene få tilsendt en påmeldingslenke som distribueres internt.

De som registrerer seg individuelt, vil kort tid før konferansen få tilsendt en unik lenke som gir tilgang til det digitale programmet. Innholdet vil være tilgjengelig ut året.

Også OsloMet har kjøpt en pakke for journaliststudenter. Andre medier eller utdanningssteder som ønsker å kjøpe pakke kan ta kontakt med SKUP.

Det er 24 sesjoner på konferansen, og 23 av disse er ferdig planlagt.
Sesjonene vil by på en blanding av de beste foredragsholderne fra inn- og utland. BBCs Paul Myers er ettertraktet verden rundt, og han er først ute på direktesendingen, som avsluttes med sesjonen om muldvarpen i Nord-Korea. Deltagerne vil få et innblikk i det beste fra norsk og internasjonal datajournalistikk, og i tillegg er det et eget spor for akademia/mediebransjen.

 

 

 

På forsiden nå
 • skup2021

  Velg blant høydepunktene på SKUP

  Epsteins forbindelser, Equinors millarder, mobilens avsløringer og en hesteskandale uten sidestykke. Alt dette og mye mer kan du få med deg på årets Skup-konferanse, her er noen høydepunkter fra programmet. 
 • 2020 the hub

  Lenke til SKUPs årsmøte

  SKUPs årsmøte arrangeres digitalt onsdag 14. april kl. 19.00. Lenke her: https://zoom.us/j/97066183544?pwd=ZG9NMXFWOWsyT2Q5V0NLbUNhR3BzZz09
 • skup

  Ikke vent med påmeldingen! Se hvilke 585 som har registrert seg.

  Det er bare seks dager igjen til SKUP, og torsdag kveld var det 585 påmeldte. SKUP venter et rush av påmeldinger de siste dagene, og det er ingen grunn til å vente.
 • Elin Floberghagen og Mathias Vedeler

  Innkalling til digitalt årsmøte

  Det kalles inn til digitalt årsmøte i SKUP onsdag 14. april 2021 kl. 19.00. Lenke til møtet blir lagt ut på SKUPs hjemmeside om morgenen.
 • SKUP-kuben

  SKUP-vinneren klar - les alle metoderapportene

  Juryen er ferdig, vinneren er kåret, og nå er det fritt frem for å lese alle metoderapportene som konkurrerte om SKUP-prisen.
 • Programledere SKUP 2921

  Velkommen til SKUP!

  Det blir stil og stas, humor og tungt faglig innhold når den digitale SKUP-konferansen gjennomføres 15.-16.april. Programmet er nå klart, og det består av ett live-spor og to spor med forhåndsproduserte innslag. Fredag kveld er det show og utdeling av SKUP-prisen.
 • myonvent

  Slik melder du deg på årets SKUP

  All påmelding til årets digitale SKUP-konferanse skjer via MyOnvent, som er den plattformen vi bruker.
 • Maria Hasselgård og Nicolai Delebekk

  Alle i VG, TV 2, Aftenposten og E24 skal på SKUP

  Redaktørene i Aftenposten, VG, E24 og TV 2 sender alle ansatte på SKUP 15.-16. april. I disse dager kontakter medlemmer av SKUP-styret en rekke andre større redaksjoner med tilbud om kollektiv registrering for den digitale konferansen.