Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

SKUP 12-14. APRIL 2024

2024/04/12 16:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Pendlerboligene
ÅRETS VINNERE: Disse seks fra Aftenposten vant årets SKUP-pris for "Pendlerboligene". Fra ventstre Robert Gjerde,  Åshild Langved, Henning Carr Ekroll, Sigrid Gausen, Nina Selbo Torset og Vegard Venli.

16. januar er fristen for å levere metoderapport

Du kan nå levere metoderapport for å konkurrere om SKUP-prisen, og mandag 16. januar 2023 kl. 12.00 er siste frist. Her er all info du trenger i arbeidet.

Av JOHN BONES

Etter at fristen er utgått begynner SKUP-juryen det møysommelige arbeidet med å lese og vurdere alle rapportene. Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse premierer hvert år det beste graveprosjektet i landet med SKUP-prisen, og her finner du statuttene for prisen , reglene for innsending og juryens kriterier for vurdering av arbeidene.

Hovedprisen er på 50.000 kroner og finansieres av Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening og SKUP. Juryen kan også dele ut diplomer.

Årets SKUP-pris ble vunnet av Nina Selbo Torset, Vegard Venli, Sigrid Gausen, Henning Carr Ekroll, Åshild Langved og Robert Gjerde i Aftenposten, mens diplomer ble tildelt NRK Brennpunkt, Bergens Tidende og VG.
Trenger du inspirasjon til å skrive metoderapporten, kan du søke rundt i tidligere leverte metoderapporter eller blant vinnerne av SKUP-prisen og SKUP-diplomene.

Vær påpasselig med at det er presseetisk og juridisk dekning for alt du skriver i metoderapporten. Rapportene blir publisert på skup.no, og aktsomhetskravene er de samme som ved publisering i eget medium.

De som sender inn metoderapport står inne for juridiske og etiske vurderinger og formuleringer, og fast ansatte innsendere må oppgi hvilken redaktør innsendingen er avklart med.

Alle som arbeider med journalistikk og bruker undersøkende metoder kan delta, uansett hvor arbeidet er publisert.

22. april 2023 vil prisens nye juryleder Lars Helle kalle opp vinnerne til podiet i Oseberg på Hotel Quality i Tønsberg.

 

På forsiden nå