Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Juryleder Helena Bengtsson
JURYLEDER OG VINNER: Her har juryleder Helena Bengtsson nettopp delt ut Dataskup-prisen, stor redaksjon, til Aftenposten under konferansen i oktober 2022.

Send inn bidrag til Dataskup-prisen

Har du gjort et Data-SKUP? Da må du sende inn metoderapport. Fristen er mandag 4. september kl. 14.00.                

Lørdag 21. oktober blir det faglig påfyll og fest når Data-SKUP arrangeres på OsloMet.

Etter en dag som er full av inspirerende foredrag og nyttige kurs, blir det stor pressefest og prisutdeling på Kunstnernes hus på kvelden.

Da skal Dataskup-prisen deles ut. I fjor mottok Aftenposten prisen for "Barna Norge svikter" (stor redaksjon) og Sunnmørsposten for "Dødsulykkene" (liten redaksjon).

Prosjektene som sendes inn må være publisert i perioden 1. september 2022 til 31. august 2023.  Les statuttene her.

Alle som vil være med å konkurrere om prisen, må sende inn en metoderapport på maks 10 sider. Her finner du alt du trenger å vite om hva rapporten må inneholde.

Fristen for å sende inn metoderapport er mandag 4. september kl. 14.00. Her sender du inn rapporten.

Data-SKUP-juryen ledes av Helena Bengtsson, dataredaktør i Gota Media i Sverige og en av Nordens fremste innen datajournalistikk. Hun skal vurdere bidragene sammen med utviklingsredaktør Kåre Henriksen i NTB og Trine Smistrup, som leder Dataharvest - Europas største konferanse for datajournalister.

Prisen er finansiert av Dagbladets stiftelse.

Prisutdelingen skjer under den store pressefesten på Kunstnernes hus lørdag 21. oktober. Påmelding til konferansen åpner i august, og programmet slippes når det meste er på plass tidlig i høst.

 

 

På forsiden nå