Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATASKUP 26. OKTOBER 2024

2024/10/26 09:30:00
Countdown placeholder
Nedtelling
dskup204
Dataskup-prisen for liten redaksjon gikk i fjor til iTromsø og Fædrelandsvennen for serien «Byen vår» der redaksjonen undersøkte sosiale og økonomiske forskjeller i Tromsø og Kristiansand. 

Send inn bidrag til Dataskup-prisen

Har du gjort et Data-SKUP? Da må du sende inn metoderapport. Fristen er mandag 2. september kl. 14.00.    

Lørdag 26. oktober blir det faglig påfyll og fest når Data-SKUP arrangeres på OsloMet. SKUP-styret er godt igang med programarbeidet, og påmeldingen har akkurat åpnet.

Etter konferansens slutt blir det festmiddag og prisutdeling i Oslo sentrum. Nøyaktig sted annonseres senere.

Under festen skal den gjeve Data-SKUP-prisen deles ut. Prisen skal være med å fremme undersøkende journalistikk som benytter datatekniske metoder og/eller digitale fortellerteknikker.

Det gis pris både til liten og stor redaksjon. Se statuttene her.

Alle som vil være med å konkurrere om prisen, må sende inn en metoderapport på maks 10 sider. Her finner du alt du trenger å vite om hva rapporten må inneholde.

Prosjektene som sendes inn må være publisert i perioden 1. september 2023 til 31. august 2024.

Fristen for å sende inn metoderapport er mandag 2. september kl. 14.00. Her sender du inn rapporten.

Data-SKUP-juryen ledes av Helena Bengtsson, dataredaktør i Gota Media i Sverige og en av Nordens fremste innen datajournalistikk. Hun skal vurdere bidragene sammen med utviklingsredaktør Kåre Henriksen i NTB og Trine Smistrup, programsjef for Dataharvest - Europas største konferanse for datajournalister.

Prisen er finanisert av Dagbladets stiftelse.

I fjor var det iTromsø og Fædrelandsvennen som stakk av med prisen for liten redaksjon. De vant for serien «Byen vår», der redaksjonene undersøkte sosiale og økonomiske forskjeller i Tromsø og Kristiansand. Prisen for stor redaksjon gikk til NRK Nord for Brennpunkt-dokumentaren «Skyggekrigen».

Her kan du lese fjorårets metoderapporter.

På forsiden nå