Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse

DATA-SKUP 21. OKTOBER 2023

2023/10/21 09:00:00
Countdown placeholder
Nedtelling
Krabbekrigens ofre
Dagbladet vant Data-SKUP-prisen i 2019 for artikkelserien Krabbekrigens ofre. Her representert ved Ola Strømman (t.v.) og Øistein Norum Monsen. 

Send inn bidrag til Data-SKUP-prisen

Har du gjort et Data-SKUP? Da må du sende inn metoderapport. Fristen er 5. september kl. 14.00.            

Lørdag 22. oktober blir det faglig påfyll og fest når Data-SKUP-konferansen arrangeres på The Hub i Oslo sentrum.

Etter en dag som er full av inspirerende foredrag og nyttige kurs, dekkes det på til festmiddag og prisutdeling på kvelden.

Da skal Data-SKUP-prisen deles ut for første gang på tre år. Den ble sist vunnet av Dagbladet i 2019 for artikkelserien Krabbekrigens ofre.

Siden den gang har prisen fått nye statutter. Juryen skal nå vektlegge både datatekniske metoder og digitale presentasjonsgrep. Les statuttene her. Prosjektene som sendes inn må være publisert i perioden 1. september 2021 til 31. august 2022.

Nytt av året er også at prisen deles ut til både en liten og en stor redaksjon.

– Man trenger ikke ha store utviklerressurser for å vinne Data-SKUP-prisen. Ved å dele prisen i to, håper vi å inspirere flere mindre redaksjoner til å melde seg på og levere sine bidrag, sier styreleder Nina Selbo Torset.

Alle som vil være med å konkurrere om prisen, må sende inn en metoderapport på maks 10 sider. Her finner du alt du trenger å vite om hva rapporten må inneholde.

Fristen for å sende inn metoderapport er mandag 5. september kl. 14.00. Her sender du inn rapporten.

Data-SKUP-juryen ledes av Helena Bengtsson, dataredaktør i Gota Media i Sverige og en av Nordens fremste innen datajournalistikk. Hun skal vurdere bidragene sammen med utviklingsredaktør Kåre Henriksen i NTB og Trine Smistrup, som leder Dataharvest - Europas største konferanse for datajournalister.

Prisen er finansiert av Dagbladets stiftelse.

Prisutdelingen skjer på The Hub lørdag 22. oktober. Påmelding til konferansen åpner i august. Da slippes også programmet.

– Allerede nå kan jeg varsle at det blir et veldig spennende program. Det blir internasjonale gjester og foredrag om hvordan journalister har brukt datatekniske metoder til å dekke alt fra krigen i Ukraina til flykaos i Europa og terrorangrep i Oslo. Aldri før har det vært viktigere for norske redaksjoner å ha denne kompetansen, og derfor vil Data-SKUP være nyttig for absolutt alle, sier SKUPs styreleder.

På forsiden nå